Zaterdagmiddag 17 november jl. vond de uitreiking van de Groene Keus 2018 plaats in College de Heemlanden in Houten. Tijdens de vrolijke bijeenkomst werd ook bekendgemaakt welke andere initiatieven financieel worden ondersteund door het Duurzaamheidsfonds. Wethouder Hilde de Groot vertelde over de ambities van de gemeente voor het halen van de klimaatdoelstellingen, maar ook de hobbels die ze voor zich ziet. Winnaar van de Groene Keus 2018 werd het project ‘Tuin der Tuinen’. Lees hier verder...

2018 11 17 15 55 44r

2018 11 17 15 55 44r

Zaterdagmiddag 17 november jl. vond de uitreiking van de Groene Keus 2018 plaats in College de Heemlanden in Houten. Tijdens de vrolijke bijeenkomst werd ook bekendgemaakt welke andere initiatieven financieel worden ondersteund door het Duurzaamheidsfonds. Wethouder Hilde de Groot vertelde over de ambities van de gemeente voor het halen van de klimaatdoelstellingen, maar ook de hobbels die ze voor zich ziet. Winnaar van de Groene Keus 2018 werd het project ‘Tuin der Tuinen’.

 

 

Een gevarieerd publiek van een kleine 100 jongere én oudere verduurzamers verzamelde zich ’s middags in de aula van de Heemlanden. Onder hen bekende winnaars van voorgaande jaren zoals Ronald Verbeek (van de wilde bloemen langs de rondweg) en de Rooms-Katholieke kerk in Houten (met de led-verlichting). Leerlingen van de Heemlanden toonden hun werkstukken over duurzame energie en één van de docenten vertelde over de verduurzamingsplannen van de school.

In de aula stond een twaalftal stands waar mensen hun activiteiten presenteerden. Dagvoorzitter Hans Gommer leidde het publiek lichtvoetig door het plenaire programma langs een grote diversiteit aan Houtense duurzame initiatieven.

 

2018 11 17 15 26 43r

Hilde de Groot vertelde over haar eerste vijf maanden als wethouder duurzaamheid en de ambities van het college voor de komende jaren. Zij vroeg het publiek mee te denken over de vraag hoe alle inwoners van Houten op een goede manier bij de energietransitie betrokken kunnen worden.

Hoogtepunt van de middag was de bekendmaking van de winnaar van de Groene Keus trofee. Die eer viel te beurt aan “de Tuin der Tuinen”, een initiatief van bewoners van de Tuinen. Zij wisten maar liefst 1155 van de totaal 2578 stemmen te verwerven.

Gijs van Kuik, voorzitter van het Duurzaamheidsfonds Houten, meldde dat er voldoende geld beschikbaar is om alle zeven goedgekeurde projecten financieel te ondersteunen. Ook is er nog budget voor de Kleine Keus: ideeën die met €500,- op weg geholpen kunnen worden. Houten kan komend jaar dus weer een stukje duurzamer worden.

2018 11 17 16 02 03r

Voor het zesde jaar heeft het Duurzaamheidsfonds Houten budget voor initiatieven die Houten duurzamer kunnen maken. Zeven beoordeelde plannen komen deze week online op de website van het Duurzaamheidsfonds. Houtenaren kunnen tussen 9 en 16 november dan hier stemmen welk plan hun voorkeur heeft. Het plan met de meeste stemmen is de winnaar van de Groene Keus 2018. Lees hier meer

rkkerk2017

 

De Groene Keus bijeenkomst vindt plaats in de Heemlanden op zaterdagmiddag 17 november van 14.30- 18.00 uur. Iedereen die belangstelling heeft om meer te horen over de projecten, wat de gemeente aan verduurzaming doet of wil weten welk project de Groene Keus 2018 wint en de trofee krijgt is welkom.

DSC 0895

 

Heeft u een goed idee om Houten duurzamer te maken? Tot 17 oktober 2018 kunt u een financiële bijdrage van DFHouten aanvragen om uw idee te realiseren. Hier is meer informatie te vinden.

water op gloeilamp

  

Wij zijn op zoek naar mensen die willen bijdragen aan een Houtense samenleving met zo min mogelijk afval, met zo min mogelijk gebruik van fossiele energie, maar wel met veel groen en natuur!

 rawpixel 250087 unsplash2

Wil jij ons helpen door jouw kennis en kunde in te zetten om initiatiefnemers te ondersteunen en verder te brengen?

Of heb jij misschien een goed idee om Houten duurzamer te maken? Lees hier verder...

Het DuurzaamheidsFonds Houten zoekt een enthousiaste communicatie kanjer om ons te helpen het DuurzaamheidsFonds in de schijnwerpers te zetten. Je wordt lid van de werkgroep en helpt duurzaamheidsinitiatieven van Houtense bewoners te ondersteunen.

join our team 767x539

We vragen: enthousiasme, goed kunnen samenwerken en hart voor verduurzaming van Houten.

Je werkzaamheden zijn: deelnemen aan de vergaderingen (ca 1x per maand), coördinatie en trekken van het communicatieplan, bewaken van de PR van het fonds (zoals activiteitenmarkt), schrijven van persberichten, redactie van de website en beheren social media. En misschien nieuwe ideeën aandragen om het fonds nog succesvoller te maken.

Lijkt het je leuk om ons te komen versterken? Of ken je iemand die dat leuk vindt, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan nemen we contact met je op.

Het DuurzaamheidsFonds Houten zoekt een enthousiaste communicatie kanjer om ons te helpen het DuurzaamheidsFonds in de schijnwerpers te zetten. Lees hier meer...

 join our team 767x539

Wij zijn op zoek naar mensen die willen bijdragen aan een Houtense samenleving met zo min mogelijk afval, met zo min mogelijk gebruik van fossiele energie, maar wel met veel groen en natuur!

Het Duurzaamheidsfonds Houten, dat zijn wij, zet zich hier al ruim 5 jaar voor in. En met succes! Het Duurzaamheidsfonds helpt mensen en organisaties met het realiseren van hun ideeën om Houten duurzamer te maken, van bloemen op de rondwegwal, lespakketten voor basisscholen over zonne-energie tot verduurzamen van een buurthuis. Op onze website www.dfhouten.nl zijn de projecten te vinden.

 

rawpixel 250087 unsplash2

De werkgroep van het Duurzaamheidsfonds bestaat uit een aantal vrijwilligers die kennis en kunde inzetten om initiatiefnemers te begeleiden, van advies te voorzien en te ondersteunen met een financiële bijdrage uit het fonds (zie onze werkwijze op onze website).

 

 

Wij vragen nu op twee manieren hulp om ons doel te bereiken: wil jij ons helpen door jouw kennis en kunde in te zetten om initiatiefnemers te ondersteunen en verder te brengen?

Of heb jij misschien een goed idee om Houten duurzamer te maken? In het najaar is er de Groene Keus 2018, hiervoor kan je tot 1 oktober via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. je plan indienen. Heb je vragen, wil je meer weten of wil je je aanmelden om ons te helpen?

Neem contact op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met Annemartine (06-42906226) of met Kees (030-6341345 - ’s avonds)

Heeft u interesse in fruitbomen voor uw tuin?

Anton Goes, gerenommeerd fruitteler uit 't Goy stelt zijn jarenlange kennis en ervaring ter beschikking om u te adviseren. Vervolgens kunt u -dankzij subsidie van het Duurzaamheidsfonds Houten en de gemeente Houten- fruitbomen kopen tegen een sterk gereduceerde prijs.

 

Heeft u interesse? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 fruitbomen

 Dit is een initiatief van de stichting "Natuur van vroeger nu"

Waarom doen we dit? Lees hier verder.