druppels

Besparing van jaarlijks 875.000 liter drinkwater. Dit realiseren wij door het opvangen en opslaan van regenwater in grote ondergrondse tanks om vervolgens dit regenwater te gebruiken voor interne processen in plaats van het schaarse drinkwater. Regenwater opvang gebeurt vaker maar alleen voor de tuin en/of het toilet. Wij willen verder gaan en het regenwater gaan gebruiken op de plek waar het meeste kraanwater verbruikt wordt.

Nieuw bedrijfspand

Uytewaal Catering en Passion For Cars Houten zijn van plan om samen een nieuw bedrijfspand te bouwen. In dit nieuwe gebouw willen wij mensen laten zien dat door middel van microbiologische reiniging regenwater drinkbaar gemaakt kan worden. Het gebruik van regenwater als drinkbaar water heeft meerdere voordelen. Allereerst wordt het schaarse water efficiënter gebruikt. Ten tweede voorkomt men bij hevige regenval problemen met de afwatering, omdat het regenwater dat op de daken valt wordt opgevangen in een speciale tank. Voor de waterschappen kan dit betekenen dat ze straks minder verdund afval water krijgen aangeleverd. Dat kan per saldo positief uitpakken omdat het terugwinnen van grondstoffen uit geconcentreerd afvalwater gemakkelijker is dan uit sterk verdund afvalwater.

In tijden van extreme droogte kunnen wij dus putten uit opgeslagen regenwater en hoeven we geen gebruik te maken van het schaarse drinkwater.

 

De initiatiefnemers vragen 10.000 euro van DFHouten voor dit initiatief.

 

regenwater

Initiatiefnemers

André Uytewaal en Remco van den Brink zijn beiden enthousiaste ondernemers die opgegroeid zijn in de gemeente Houten. André: als lid van DO!Challenge willen wij zoveel mogelijk ondernemers inspireren om duurzaamheids- maatregelen te realiseren. De slogan is: “Van denken naar doen.” Onze ingezette duurzame koers kunnen we verder voorzetten met de realisatie van het nieuwe bedrijfspand. Remco: De extreme weersomstandigheden van de afgelopen tijd zijn voor mij persoonlijk aanleiding om in actie te komen, bewuster om te gaan met onze grondstoffen en dat wat we maken toekomstbestendig moet zijn. We maken gebruik van zonnepanelen, regenwater, warmtepompen, gerecyclede bouwmaterialen, led verlichting, gaan op elektriciteit koken, beperken verpakkingsmaterialen en scheiden ons afval. Met deze maatregelen zijn we klaar voor morgen!