recyclekampioen3

De kampioenen op het veld worden nu ook kampioenen plastic recycling. Door plastic afval van Houtense sportverenigingen in te zamelen en lokaal om te smelten naar oa. sportmedailles kunnen we een bijdrage leveren aan het hoogwaardig hergebruiken van plastic, verminderen van de afvalstroom en bewustwording. Met hulp van De KrachtFabriek, de handjes van de deelnemers van Uitwerking, de kennis van TinkerinQ en Houtense sportverenigingen gaan we hiermee aan de slag.

 

recyclekampioen1Uitwerking

De Recycle Fabriek is een nieuw initiatief van De KrachtFabriek. De KrachtFabriek werkt samen met deelnemers van Uitwerking die het sportcomplex De Meerpaal schoonhouden. Samen willen zij de plasticflesjes en andere plastic wegwerpmaterialen gescheiden inzamelen en gebruiken als nieuwe grondstof waar nog prima nieuwe producten mee gemaakt kunnen worden.

Als pilot worden van het ingezamelde plastic eerst medailles gemaakt voor de sportverenigingen Hockeyclub Houten en de Houten Dragons. Op deze wijze zien de verenigingen en hun leden ook direct terug wat er met hun ingezamelde plastic gebeurd en welke mooie producten er nog van gemaakt kunnen worden. Ook wordt er gekeken of er mogelijkheden zijn voor leer-werktrajecten voor nieuwkomers of anderen deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt om in dit proces bij te dragen. Bedoeling is dat we in overleg met de Houtense sportverenigingen ook andere producten gaan ontwikkelen. De recyclefabriek vraagt 5000 euro van het Duurzaamheidsfonds Houten om de nodigde machines aan te schaffen.


recyclekampioen2Initiatiefnemer

De KrachtFabriek is een broedplaats van werkwillenden. De missie van De KrachtFabriek is om bij te dragen aan een transitie naar een meer humane en duurzame samenleving, door omgevingen te creëren waar werkwillenden in hun kracht komen. Dit doen zij door met elkaar ruimte en bedding te bieden aan iedereen die zou willen bijdragen (werkwillenden). In De KrachtFabriek kunnen deelnemers (inspirators) elkaar ontmoeten, helpen, motiveren, inspireren en uitdagen