Dochters en zonen4Een theatervoorstelling DOCHTERS & ZONEN realiseren waarbij de makers (jongeren) en het publiek aan het denken worden gezet over de toekomst van Houten, van de wereld, en het belang van duurzaamheid daarin. Van 19 tot en met 23 december 2020 wordt de voorstelling opgevoerd. De voorstelling wordt bedacht en uitgevoerd door jongeren (14 – 21 jaar) uit Houten, zowel wat betreft spel, decor, muziek en dans.

Over…

Dochters en zonen3

De voorstelling DOCHTERS & ZONEN zal het resultaat zijn van een acht maanden durend interdisciplinair educatief project in de gemeente Houten en omstreken. Jonge amateurkunstenaars in de leeftijd van 14 tot en met 21 jaar, uit verschillende disciplines (spelers, schrijvers, musici (in de breedste zin van het woord), dansers en vormgevers), krijgen de gelegenheid de voorstelling te ontwikkelen én uit te voeren.

De gemeente Houten houdt zich intensief bezig met de houdbaarheid van de aarde, en heeft de wens heeft om in het jaar 2040 energie- en klimaatneutraal te zijn. De jongeren van nu zullen in 2040 de dienst uitmaken. Zij zullen degenen zijn die de toekomst vormgeven. In dit project kunnen zij hun stem laten horen over de toekomst, van Houten specifiek, en de wereld in het algemeen.

Stichting Aan de Slinger heeft een gift van €5000 aan het DuurzaamheidsFonds Houten gevraagd om deze duurzame productie mede mogelijk te maken.

 

 

dochters en zonenInitiatiefnemer

Aan de Slinger is de grootste culturele organisatie in Houten en biedt, naast theater, ook educatieve programma’s, cursussen en culturele projecten op bijzondere locaties in Houten.

De slinger heeft in 2017 ook al een bijdrage gevraagd en toegezegd gekregen van DFHouten. Maar door omstandigheden kon het project niet uitgevoerd worden. De in 2017 toegezegde bijdrage is toen teruggegaan naar DFHouten.