laden en lossen

De Krachtfabriek heeft de PopUp Store ‘Laden en Lossen’ aan de Passage 132 op het Rond opnieuw ingericht. 

Uitwerking

De pop-up store bestaat 5 jaar. Birgitte Paffen van de Krachtfabriek ontwierp en begeleidde de nieuwe inrichting geïnspireerd op Retuna in Zweden waar 14 shops-in-shops met gerecyclede spullen zoals: meubels, fietsen, boeken, planten, kleding, en elektronica, worden aangeboden. De renovatie heeft plaatsgevonden tijdens de Corona-sluiting. DFHouten heeft financieel bijgedragen aan de inrichting. De vernieuwde winkel opende haar deuren op vrijdag 22 mei 2020. De vele bezoekers waren erg enthousiast over de nieuwe inrichting.

 

Met diverse houten frames in de vorm van huisjes presenteren de verschillende partijen van de Krachtfabriek hun producten: meubels van verschillende meubelmakers, gerecyclede computers, sieraden, schilderijen, lampen, aardewerk, tassen en hoeden van textiel, houten producten van de draaibank, beelden van allerlei materialen, servies, producten van Tinkerinq, en het vaklab en nog veel meer. 

Volgens de Krachtfabriek is "...de duurzame winkel is een winkel die voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder de behoeften van toekomstige generaties, zowel hier als in andere delen van de wereld, in gevaar te brengen”.

 

Initiatiefnemer

De KrachtFabriek is een broedplaats van werkwillenden. De missie van de KrachtFabriek is om bij te dragen aan een transitie naar een meer humane en duurzame samenleving, door omgevingen te creëren waar werkwillenden in hun kracht komen. Dit doen zij door met elkaar ruimte en bedding te bieden aan iedereen die zou willen bijdragen. In De KrachtFabriek kunnen deelnemers elkaar ontmoeten, helpen, motiveren, inspireren en uitdagen..