GK2020 ErijkBakf 3

EnergieRijk Houten is er voor informatie over en hulp bij het energiezuiniger maken van alle woningen in Houten. Met de bakfiets kunnen ze campagnes promoten, in gesprek gaan met wijkbewoners en pop-up EnergieBespaarCafés op locatie organiseren. Dit kan tijdens buurtfeesten, evenementen, braderieën, markten, bij speeltuinen of andere gelegenheden, overal waar Houtenaren samenkomen. Zo kunnen meer inwoners op een laagdrempelige manier kennismaken met de activiteiten van EnergieRijk Houten en informatie krijgen over isoleren, duurzame energie opwekken, energie besparen en alles wat te maken heeft met het energiezuiniger maken van de woning. Het Mobiele Energiecentrum komt naar je toe in Houten!

Hier is een filmpje van het initiatief te zien.

 

GK2020 ErijkBakf 4Uitwerking

De KrachtFabriek-bakfiets is er al! Gerealiseerd met een Groene Keus bijdrage in 2015. Met een speciale opbouw en extra attributen kan EnergieRijk Houten gebruik maken van de bakfiets van de Krachtfabriek. In goed overleg kunnen beide initiatieven gebruik maken van de bakfiets op verschillende momenten in de week. Ook de op- en uitbouw worden gemaakt met nieuwe en tweedehands materialen en inzet van de Krachtfabriek. Dit gezamenlijke project om de opbouw te maken en het gezamenlijke gebruik van de bakfiets is duurzaam en versterkt het community-gevoel.

De bijdrage wordt gevraagd voor het maken van een speciale opbergbak, uitklaptafel, standaards voor informatieborden en de aankleding met een parasol, herkenbare banner en informatieborden.

De initiatiefnemers vragen 1000 euro van het Duurzaamheidsfonds Houten om het project te kunnen uitvoeren.

  

GK2020 ErijkBakf 1Initiatiefnemers

Energierijk Houten: Voor bewoners door bewoners: informeert en ondersteunt jou als bewoner bij het verduurzamen van je woning.

Met het Mobiele EnergieCentrum slaan EnergieRijk Houten en De Krachtfabriek de handen in één.