local2localCoöperatie Local2local Krommerijnstreek U.A. is een initiatief gericht op de voedselmarkt in de regio Utrecht. Local2local richt zich op het verkorten van de voedselketen door de afstand tussen producenten en consumenten drastisch te verkorten. De aanleiding voor oprichting van de Local2Local coöperatie is de opening van Streektransferium De Linielanding langs de A27 (Eiland van Schalkwijk).

Streekproducten bestellen via webshop

De coöperatie biedt streekproducten aan consumenten in Houten. De consumenten kunnen via de webshop hun streekproducten bestellen. Via een netwerk van ‘hubs’ worden deze op vaste dagen in de week naar de wijk gebracht waar de consumenten de boodschappen kunnen ophalen. Local2local is een lokaal netwerk waarbij consumenten weten wat ze eten en waar het vandaan komt. Local2local werkt eenvoudig via persberichten, mond-op-mond reclame, deur-tot-deur flyeren, social media en online promotie van www.local2local.nl.


Initiatiefnemer

Local2Local is een initiatief van Stichting Terecht Anders, Amped Concepts BV, Van Garderen Zachtfruit en gesteund door meer dan 30 producenten uit de Kromme Rijnstreek. De partijen vullen elkaar aan en brengen elk een eigen specialisme. Door de oprichting van een coöperatie zijn de krachten gebundeld. Samen hebben deze producenten een uitgebreid aanbod van streekproducten.


Uitvoering van het project

Voor de ontwikkeling van een webshop en voor de campagne heeft Local2Local een gift van € 10.000,- ontvangen van het duurzaamheidsfonds Houten.

 

Resultaat

Er is een webshop en een uitgiftepunt aan de Linielanding gerealiseerd. Daarnaast is Local2Local druk bezig ook buiten de gemeentegrenzen hubs te realiseren.

Zie voor actuele informatie www.local2local.nl.