(Klik hier voor het volledige programma)

 

Hieronder vind u de beschrijving van de workshops op 9 december 2017:

Wat kan ik zelf doen?

- Eenvoudig thuis energie besparen (Frans Versteeg en John Venneman)

Hoe kun je thuis je energierekening snel naar beneden krijgen zonder investeringen en zonder in de kou te zitten? Frans Versteeg en John Venneman leggen uit hoe je dat makkelijk kunt doen.

- Thuis groene energie opwekken (Wilko Kistemaker en Peter Molenaar)

Zonnepanelen of een zonneboiler op je dak leggen. Het lijkt ingewikkelder dan het is. Het lijkt ook duurder dan het is. Wilko en Peter Molenaar vertellen wat er nodig is voor een eigen groene energiecentrale.

 

Ik heb een idee, hoe organiseer ik het?

- Hoe zet ik een duurzaam initiatief in elkaar? (Katrin Larsen en Ida Smit)

Aan de hand van het succesvolle buurtinitiatief‘de Hoeven Energie’ vertellen Katrin en Ida wat er bij komt kijken als je een inwonersinitiatief opzet, hoe je hulp kunt inroepen en wat je kunt bereiken.

- Ik heb een duurzaam idee en heb daarvoor geld nodig Martijn van Groen en Annemartine Cox

Martijn en Annemartine van het Duurzaamheidsfonds Houten vertellen hoe je financiële ondersteuning kunt krijgen voor de uitvoering van bijvoorbeeld je profielwerkstuk over verduurzaming of andere duurzame ideeën.

 

Ideeën voor Houten in de toekomst

- Houten klimaatneutraal in 2040 (Bregje Tettelaar en Marco Harms)

Gemeente Houten heeft TNO laten doorrekenen wat technisch nodig is om Houten in 2040 klimaat neutraal te laten zijn. Denk mee over hoe we dit kunnen gaan aanpakken.

- Jongeren en duurzaamheid (Roy Dielemans - docent Heemlanden -  en Fenna Braune)

Waar komen jouw spullen vandaan? Hoeveel energie verbruik jij? Welke invloed heb jij daarmee op het leven van mensen buiten Nederland? Dagelijks krijgen we via social media een stroom aan informatie. Wat kan jij zelf bijdragen aan een betere toekomst, voor jou en voor anderen? In deze korte workshop gaan we deze vragen verkennen.

 

(Klik hier voor het volledige programma)

Welk project wordt Groene Keus 2018? Stem ook mee! https://t.co/b93cx08oFP
RT @Natuurvroeger: De aanvragen voor fruitbomen gesubsidieerd door @DFHouten en @gemHouten, stromen binnen vanuit het dorp Houten, maar oo…