GijsGijs van Kuik, voorzitter (1951, getrouwd, twee kinderen) woont al meer dan 20 jaar in Houten, na omzwervingen door Brabant (waar hij vandaan komt), Zuid-Holland en de stad Utrecht. Hij is hoogleraar aan de TU-Delft, verantwoordelijk voor de coördinatie van het windenergie onderzoek. Daarvoor heeft hij meer dan 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt (Stork), en daarvoor op de universiteiten van Delft en Eindhoven, waar hij gepromoveerd is. Hij stond op plaats 96 in de eerste editie van de Duurzame Top 100 van Trouw.

 

NielsNiels van Dongen, penningmeester (1970, samenwonend, 2 kinderen) is partner en co-owner van organisatieadviesbureau Rijnconsult BV. van 2005 tot en met 2017 gevestigd in Houten. Zelf geen inwoner van Houten, echter vanuit Rijnconsult zeer betrokken op sociaal maatschappelijk gebied vanuit het lidmaatschap van Stichting Platform Maatschappelijk Ondernemen (PMO) Houten als voorzitter van het bestuur.  

 

 

 

Ernst van ZuilenErnst van Zuijlen, secretaris (1958, getrouwd, 4 kinderen) woont sinds begin 2017 in Houten maar heeft al een sterke band met de gemeente, vanwege zijn basketbal verleden bij de Woodpeckers, UWind en de Ecowijk Mandora. Hij is in Utrecht geboren en heeft daar ook natuurkunde gestudeerd. Daarna heeft hij altijd in de Duurzame Energie gewerkt, als consultant, windprojectontwikkelaar en de laatste jaren als coördinator van het onderzoek voor wind op zee en hij is parallel daaraan altijd als belangenbehartiger actief geweest.

William BaarsWilliam Baars woont sinds 2002 in Houten en is in een internationale commerciële functie werkzaam bij een beursgenoteerde Amerikaanse high-tech multinational (www.ni.com). Met het indienen van een project voor de Groene Keus is hij in 2018 betrokken geraakt bij DF Houten. En aangezien duurzaamheid zijn belangstelling heeft is hij per 2019 aktief geworden in de werkgroep van het fonds.

In het dagelijks leven probeert hij samen met zijn gezin de ecologische footprint te verminderen zonder teveel concessies te doen. Dat is best een opgave maar door de aanleg van zonnepanelen, minder vlees en vis te eten, vaker de fiets te pakken, de tuin te ontstenen en aantrekkelijker te maken voor dieren zoals vogels en insecten, bewuster om te gaan met energie verbruikende apparaten en CO2 gecompenseerd te vliegen denkt hij een steentje bij te kunnen dragen.

 

NellekeNelleke Woortman

Niet langer dan 5 minuten onder de douche was in de jaren 50 heel gewoon. Net zoals het licht uit doen als je je kamer uitging. Ik wist niet beter. Ik leerde veel van mijn eigen vierkante meter tuin waar ik mocht doen wat ik wilde. En dat uiterwaarden bij hoog water overstromen leerde ik op de basisschool, dus daar bouw je geen huizen. De angstige verhalen van de club van Rome staan me nog altijd bij. Tijdens mijn werkzame leven bij natuurmonumenten leerde ik over de kwetsbare natuur, de achteruitgang van het milieu, en meer en meer over het veranderende klimaat. Al deze kennis wil ik graag inzetten om via het DFH de natuur en het milieu in Houten duurzamer te maken.

 

Martijn van GroenMartijn van Groen (1974) woont sinds 2006 in Houten en is zelfstandig innovatie adviseur en business developer (Tijgervis). In zijn werk, zowel nu als in voorgaande posities bij overheid en bedrijfsleven, zet hij zich in om resultaat te boeken met innovatie en duurzaamheid in het bedrijfsleven. In het dagelijks leven tracht hij ook een duurzaam steentje bij te dragen, bijvoorbeeld door te 'ontspullen' via platforms als Peerby en MyWheels en de Houtense kringloopwinkel.

 

 

foto Marjolein SchipperMarjolein Schipper werkt als beleidsmedewerker Jeugd bij een organisatie van zorgondernemers. Voorheen heeft zij jarenlang gewerkt bij verschillende cliëntenorganisaties in de zorg waar zij een grote diversiteit aan taken heeft gehad op het gebied van (project)organisatie, beleidsontwikkeling en communicatie. Daarnaast is ze geïnteresseerd in verduurzaming en woont ze in Houten. Voldoende redenen om zich in te zetten bij de werkgroep van DFHouten: “Ik hoop vanuit mijn kennis en ervaring oop deze manier mijn steentje te kunnen bijdragen aan een duurzamer Houten”.

 

 

annemartineAnnemartine Cox (1958) woont al sinds 1989 in Houten. Het motto: “Een beter milieu begint bij jezelf”, spreekt haar aan, en daar probeert ze zelf naar te leven (met vallen en opstaan). Ze werkt bij de gemeente Utrecht, als hoofd van de afdeling Expertise Milieu. De mensen die hier werken zijn actief op het terrein van milieu en duurzaamheid en dragen via hun advisering actief bij aan de duurzaamheid van ruimtelijke plannen en projecten. Zelf is ze direct betrokken bij de ontwikkeling van Utrecht als gezonde en duurzame stad. Ze zet haar kennis en vaardigheden graag in voor de stimulering van een duurzaam Houten.

 

 

KeesKees Vringer (1966) woont sinds 1996 in Houten. Kees werkt bij het Planbureau voor de leefomgeving (PBL) als beleidsonderzoeker, onder meer aan milieu-gedrag van consumenten. Hij is in 2005 gepromoveerd op het energieverbruik van huishoudelijke consumptiepatronen. In de overtuiging dat de wereld er beter van wordt past Kees zijn kennis ook toe in zijn dagelijkse leven. Zo heeft hij zijn huis geïsoleerd, fietst als dat even kan en heeft zonnepanelen op zijn dak. Kees was tussen 1997 en 2014 bestuurslid van Uwind. Daarnaast is hij actief bij het Fladderen (fladderlocatie Vikingenpoort) in Houten.

 

idaIda Smit

 

henne2Henne Haagsma


KornelisKornelis Blok

.

BartBart Verhagen

 

MelanieMelanie van Thor

 

MarcoMarco Harms 

 

portret AdVAnnette de Vries