GijsGijs van Kuik, secretaris (1951, getrouwd, twee kinderen) woont al meer dan 20 jaar in Houten, na omzwervingen door Brabant (waar hij vandaan komt), Zuid-Holland en de stad Utrecht. Hij is hoogleraar aan de TU-Delft, verantwoordelijk voor de coördinatie van het windenergie onderzoek. Daarvoor heeft hij meer dan 10 jaar in het bedrijfsleven gewerkt (Stork), en daarvoor op de universiteiten van Delft en Eindhoven, waar hij gepromoveerd is. Hij stond op plaats 96 in de eerste editie van de Duurzame Top 100 van Trouw.

 

NielsNiels van Dongen, penningmeester (1970, samenwonend, 2 kinderen) is partner en co-owner van organisatieadviesbureau Rijnconsult BV. van 2005 tot en met 2017 gevestigd in Houten. Zelf geen inwoner van Houten, echter vanuit Rijnconsult zeer betrokken op sociaal maatschappelijk gebied vanuit het lidmaatschap van Stichting Platform Maatschappelijk Ondernemen (PMO) Houten als voorzitter van het bestuur.  

 

 

 

Ernst van ZuilenErnst van Zuijlen, voorzitter (1958, getrouwd, 4 kinderen) woont sinds begin 2017 in Houten maar heeft al een sterke band met de gemeente, vanwege zijn basketbal verleden bij de Woodpeckers, UWind en de Ecowijk Mandora. Hij is in Utrecht geboren en heeft daar ook natuurkunde gestudeerd. Daarna heeft hij altijd in de Duurzame Energie gewerkt, als consultant, windprojectontwikkelaar en de laatste jaren als coördinator van het onderzoek voor wind op zee en hij is parallel daaraan altijd als belangenbehartiger actief geweest.

leen

Leen Mol (1953) woont sinds 2017 in Houten. Sinds augustus 2019 gepensioneerd. Vader van 3 kinderen. Jaren werkzaam geweest als klinisch-chemisch analist en enkele jaren als hoof van een huisartsenlaboratorium. De laatste 28 jaar als accountmanager voor diverse firma’s in laboratoriummiddelen en -apparatuur. Was op zoek naar vrijwilligerswerk en is bij toeval in contact gekomen met Duurzaamheidsfonds Houten. Vindt dit vreselijk leuk om te doen en past e.e.a. ook toe in zijn dagelijks leven. Heeft zonnepanelen op zijn huis en zoekt altijd naar manieren om zijn steentje bij te dragen aan een duurzamere samenleving. Wil via DFH meewerken aan een duurzamer Houten.

 

  

William BaarsWilliam Baars woont sinds 2002 in Houten en is in een internationale commerciële functie werkzaam bij een beursgenoteerde Amerikaanse high-tech multinational (www.ni.com). Met het indienen van een project voor de Groene Keus is hij in 2018 betrokken geraakt bij DF Houten. En aangezien duurzaamheid zijn belangstelling heeft is hij per 2019 aktief geworden in de werkgroep van het fonds.

In het dagelijks leven probeert hij samen met zijn gezin de ecologische footprint te verminderen zonder teveel concessies te doen. Dat is best een opgave maar door de aanleg van zonnepanelen, minder vlees en vis te eten, vaker de fiets te pakken, de tuin te ontstenen en aantrekkelijker te maken voor dieren zoals vogels en insecten, bewuster om te gaan met energie verbruikende apparaten en CO2 gecompenseerd te vliegen denkt hij een steentje bij te kunnen dragen.

 

Nelleke Woortman (1952) woont sinds 2017 in ecowijk Mandora, Houten. Sinds de 70er jaren van de vorige eeuw is zij zich bewust van de noodzaak om te veranderen. Gedurende bijna 30 jaar van haar werkzame leven was zij in verschillende functies in dienst bij Vereniging Natuurmonumenten. Het klimaat-alarm klonk daar al tientallenjaren geleden, zeespiegelstijging werd tijdens de lunch besproken. Actie, en aan de gang blijven en in een betere wereld geloven is de enige remedie tegen de handdoek in de ring gooien of erger nog, de moed verliezen.  Als bewoner van Houten wil ze haar steentje bijdragen aan een duurzame wereld en anderen daarin helpen. Al of niet met burgelijke ongehoorzaamheid.

 

 

 

annemartineAnnemartine Cox (1958) woont al sinds 1989 in Houten. Het motto: “Een beter milieu begint bij jezelf”, spreekt haar aan, en daar probeert ze zelf naar te leven (met vallen en opstaan). Ze werkt bij de gemeente Utrecht, als hoofd van de afdeling Expertise Milieu. De mensen die hier werken zijn actief op het terrein van milieu en duurzaamheid en dragen via hun advisering actief bij aan de duurzaamheid van ruimtelijke plannen en projecten. Zelf is ze direct betrokken bij de ontwikkeling van Utrecht als gezonde en duurzame stad. Ze zet haar kennis en vaardigheden graag in voor de stimulering van een duurzaam Houten.

 

 

KeesKees Vringer (1966) woont sinds 1996 in Houten. Kees werkt bij het Planbureau voor de leefomgeving (PBL) als beleidsonderzoeker, onder meer aan milieu-gedrag van consumenten. Hij is in 2005 gepromoveerd op het energieverbruik van huishoudelijke consumptiepatronen. In de overtuiging dat de wereld er beter van wordt past Kees zijn kennis ook toe in zijn dagelijkse leven. Zo heeft hij zijn huis geïsoleerd, fietst als dat even kan en heeft zonnepanelen op zijn dak. Kees was tussen 1997 en 2014 bestuurslid van Uwind. Daarnaast is hij actief bij het Fladderen in Houten.

 

Martijn van Groen      ida 

henne2   Kornelis    Bart    Melanie  

 portret AdV   Marco