De werkgroep bestaat uit experts die hun kennis en kunde belangeloos en onbetaald beschikbaar stellen. Zij stimuleren het indienden van initiatieven. Daarnaast kunnen zij initiatiefnemers adviseren om hun idee te concretiseren. Tot slot adviseren zij het bestuur over de ingediende projecten.

 

Martijn van Groen (1974) woont sinds 2006 in Houten en is zelfstandig innovatie adviseur en business developer (Tijgervis). In zijn werk, zowel nu als in voorgaande posities bij overheid en bedrijfsleven, zet hij zich in om resultaat te boeken met innovatie en duurzaamheid in het bedrijfsleven. In het dagelijks leven tracht hij ook een duurzaam steentje bij te dragen, bijvoorbeeld door te 'ontspullen' via platforms als Peerby en MyWheels en de Houtense kringloopwinkel.

 

 

foto Marjolein SchipperMarjolein Schipper werkt als beleidsmedewerker Jeugd bij een organisatie van zorgondernemers. Voorheen heeft zij jarenlang gewerkt bij verschillende cliëntenorganisaties in de zorg waar zij een grote diversiteit aan taken heeft gehad op het gebied van (project)organisatie, beleidsontwikkeling en communicatie. Daarnaast is ze geïnteresseerd in verduurzaming en woont ze in Houten. Voldoende redenen om zich in te zetten bij de werkgroep van DFHouten: “Ik hoop vanuit mijn kennis en ervaring oop deze manier mijn steentje te kunnen bijdragen aan een duurzamer Houten”.

 

 

 

 annemartineAnnemartine Cox (1958) woont al sinds 1989 in Houten. Het motto: “Een beter milieu begint bij jezelf”, spreekt haar aan, en daar probeert ze zelf naar te leven (met vallen en opstaan). Ze werkt bij de gemeente Utrecht, als hoofd van de afdeling Expertise Milieu. De mensen die hier werken zijn actief op het terrein van milieu en duurzaamheid en dragen via hun advisering actief bij aan de duurzaamheid van ruimtelijke plannen en projecten. Zelf is ze direct betrokken bij de ontwikkeling van Utrecht als gezonde en duurzame stad. Ze zet haar kennis en vaardigheden graag in voor de stimulering van een duurzaam Houten.

 

 Kees Vringer (1966) woont sinds 1996 in Houten. Kees werkt bij het Planbureau voor de leefomgeving (PBL) als beleidsonderzoeker, onder meer aan milieu-gedrag van consumenten. Hij is in 2005 gepromoveerd op het energieverbruik van huishoudelijke consumptiepatronen. In de overtuiging dat de wereld er beter van wordt past Kees zijn kennis ook toe in zijn dagelijkse leven. Zo heeft hij zijn huis geïsoleerd, fietst als dat even kan en heeft zonnepanelen op zijn dak. Kees was tussen 1997 en 2014 bestuurslid van Uwind. Daarnaast is hij actief bij het Fladderen (fladderlocatie Vikingenpoort) in Houten.