kruisboog

Op Sporthal De Kruisboog komen 372 zonnepanelen. Houtenaren kunnen via de coöperatie Opgewekt Houten participeren door aanschaf van enkele panelen en de opgewekte stroom tegen aantrekkelijke korting zelf afnemen. Hiermee wordt een van de doelstellingen, het stimuleren van het gebruik van duurzame energie, een belangrijke impuls gegeven.

 Zonnedak op de Kruisboog

pvpanelenDe Coöperatie Opgewekt Houten gaat grote daken zoals sporthallen en bedrijfsdaken van duizenden zonnepanelen voorzien. De Coöperatie wil duurzame energie in Houten een flinke impuls geven. Houtenaren kunnen via de coöperatie participeren door aanschaf van enkele panelen en de opgewekte stroom tegen aantrekkelijke korting zelf afnemen. Dit kan vanwege de postcoderoosregeling. Deze biedt de bewoners binnen een postcoderoos rondom het zonnedak gedurende 15 jaar korting van de energiebelasting op de opgewekte stroom. Houtenaren kunnen lid worden van de coöperatie, via www.opgewekthouten.nl.

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de sporthal de Kruisboog is het eerste project, en wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Houten. Na de Kruisboog zullen in 2017 nog enkele andere daken van zonnepanelen worden voorzien. Inmiddels hebben de leden van de coöperatie Opgewekt Houten toegezegd alle panelen van het zonnedak op De Kruisboog te zullen afnemen. De oplevering is gepland in de eerste helft van 2017.

Opgewekt Houten heeft een bijdrage van 6000 euro van DFHouten gekregen voor de aansluiting op het elektriciteitsnet.


wilko en wethouderInitiatiefnemers

Het idee voor Opgewekt Houten ontstond ruim een jaar geleden bij negen Houtenaren, die allen het milieu een warm hart toedragen. Op 3 juni 2016 werd deze energiecoöperatie bij notariële akte formeel opgericht. De voorzitter is Wilko Kistemaker. De leden van Opgewekt Houten profiteren van zonnepanelen die niet op hun eigen dak liggen. De coöperatie kiest de daken en regelt de installatie van de panelen en verzorgt het beheer, onderhoud en de administratie.

 

 Lees hier het eindverslag. 

 

🤲🔥❤️ Hartverwarmend dat er deze dagen nog steeds gedoneerd wordt voor deze mooie actie. 'Geef jouw warmte door'. Ac… https://t.co/CuBfGHl5Pp
🤲🔥❤️ Sinds 23 nov is er al 9000 euro gedoneerd voor de actie 'Geef jouw warmte door'. WOW! Doneer (een deel van)… https://t.co/MGrGlHGEHD