uitreiking Trofee  2021 kl

Zaterdag 27 November 2021 is de winnaar van de Groene Keus 2021 bekend gemaakt. Het project Voedselbos van de coöperatie Ons Dorpje Overeind heeft de meeste stemmen gekregen in de publiekspoll. Hiermee hebben zij als winnaar van de Groene Keus 2021 de felbegeerde trofee in de wacht gesleept.

 

 

 

Ieder jaar organiseert het Duurzaamheidsfonds Houten de Groene Keus. Houtense inwoners is gevraagd een duurzaam idee in te sturen om Houten duurzamer te maken. Dit jaar zijn er vier initiatieven ingestuurd:

- Lessen hernieuwbare energie door de Techniekfabriek

- Voedselbos door Ons Dorpje Overeind - (on) mogelijkheden van Thuisaccu’s door EnergieRijk Houten

- Lezing “Duurzaamheid is leuk” door Houten&Co

 

foto trofee DFH2021 klHet voedselbos

Als winnaar van de Trofee gaat de coöperatie Ons Dorpje Overeind op een deel van het huidige grasland achter de boerderij aan Overeind 22 in Schalkwijk een voedselbos realiseren. Een voedselbos is een door mensen ontworpen krachtig ecosysteem met een hoge biodiversiteit en een gezond bodemleven en het levert een bijdrage aan klimaatadaptatie. Het is gericht op een duurzame wijze van voedselproductie. Het voedselbos is openbaar toegankelijk en de mensen uit de omgeving kunnen vanuit het voedselstalletje aan de weg meedelen in de oogst. De coöperatie wil het publiek kennis laten maken met en inspireren door deze vorm van landbouw, waarbij biodiversiteit en het verrijken van de aarde voorop staat. Het voedselbos is ook een educatieve plek voor jongeren en kinderen. Scholen uit Schalkwijk en Houten worden uitgenodigd om met hun leerlingen jaarlijks dit ecodorp en het voedselbos te bezoeken en hier en daar te proeven, zodat ze inzicht krijgen in de ontwikkeling van een bijzonder ecologisch systeem.

 

Klik hier of hier voor een filmpje van Omroep Houten over de uitreiking en de toelichting van alle vier de projecten te zien.

Hieronder de uitslag van de publiekspoll en hier is het volledige jurirapport in te zien. 

Welk Initiatief moet de Groene Keus 2021 winnen?
  • Stemmen:
  • Stemmen:
  • Stemmen:
  • Stemmen:
Totaal aantal stemmen:
Eerste stem:
Slaatste stem:

 

🤲🔥❤️ Hartverwarmend dat er deze dagen nog steeds gedoneerd wordt voor deze mooie actie. 'Geef jouw warmte door'. Ac… https://t.co/CuBfGHl5Pp
🤲🔥❤️ Sinds 23 nov is er al 9000 euro gedoneerd voor de actie 'Geef jouw warmte door'. WOW! Doneer (een deel van)… https://t.co/MGrGlHGEHD