Geef jouw warmte door FB-nextdoor-rechthoekig.png

Of je nu arm of rijk bent: bijna iedereen krijgt in de maanden november en december een energie-compensatie (ook wel energiekorting genoemd) van totaal 380 euro. Maar heb je dat geld écht nodig? Veel Houtense huishoudens hebben het nu al zwaar en zitten straks in de kou.

Geef jouw warmte door

Help medebewoners van Houten deze winter een handje met een simpele donatie. Met het doneren van (een deel van) jouw energie-compensatie zorg je dat zoveel mogelijk Houtenaren er deze winter warm bij zitten.

Hoe werkt het? 

Je doneert (een deel van) je energiecompensatie aan het DuurzaamheidsFonds Houten. 

EnergieRijk Houten is op dit moment al hard bezig om zoveel mogelijk bewoners/huishoudens met een laag besteedbaar inkomen (momenteel tot 120% van het bijstandsniveau) te bereiken met informatie over energie besparen en zo de energierekening zo laag mogelijk te houden.

De huishoudens krijgen een gratis energiebespaarcoach van EnergieRijk Houten op bezoek die samen met de bewoners bespreekt hoe er direct energie bespaard kan worden. De huishoudens worden ook geholpen met het aanbrengen van de nodige materialen. Met kleine veranderingen in gedrag en simpele energiebesparende materialen. Al met al kunnen zo honderden euro’s bespaard worden op de energierekening. Met jouw bijdragen kunnen we meer mensen bereiken, juist nog deze winter.

Zo geef je lokaal en direct de warmte door aan mensen in je omgeving die het echt kunnen gebruiken.

 

Deze inwoners van Houten dragen de actie een warmt hart toe:

Klimaatburgemeester Houten, Heleen Groenenberg: "Ik kan de energiecompensatie prima missen. Graag zet ik die in om mede-Houtenaren met een laag inkomen te helpen hun energierekening blijvend te verlagen!"

Wethouder duurzaamheid gemeente Houten.  Paul van Ruitenbeek: " Een mooi initiatief."  

 

Actie is geëndigd. 

Eindstand 31-12-2022, 23:59 uur: € 22.382,-

 


Dit gebeurt met de donaties

- DFHouten geeft al het voor deze actie gedoneerde geld aan EnergieRijk Houten.

- DFHouten maakt goede afspraken met EnergieRijk Houten, zodat het geld effectief besteed wordt.

- Achteraf controleert DFHouten hoe EnergieRijk Houten het geld heeft besteed.

- DFHouten zal de donateurs berichten hoe het geld is besteed. Daarom vragen we je e-mailadres (niet verplicht). We zullen je mailadres nergens anders voor gebruiken. 

- Mocht er na afloop van het project nog geld overblijven, dan zal DFHouten in overleg met de donoren daarvoor een goede bestemming zoeken of het overgebleven terug storten.

 - De actie loopt tot 31 december 2022.

 

De stichting DuurzaamheidsFonds Houten (DFHouten) is op 6 december 2013 opgericht met het doel om van de gemeente Houten een zo duurzaam mogelijke gemeente te maken. De gelden van het fonds worden gebruikt om duurzame initiatieven in de gemeente Houten te steunen. DFHouten is een vrijwilligersorganisatie.

 

 Vragen?

Heb je vragen over deze actie? Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer info over EnergieRijk Houten kijk op www.energierijkhouten.nl.

 

 

Mocht u vergeten zijn uw donatie voor 1 januari over te maken, dan kunt u alsnog gebruik maken van onderstaande link.,

Bijdrage aan de actie: Geef je warmte door