Een duurzame toekomst…, daar gaan we samen naartoe. Maar hoe ziet die toekomst eruit? Wat is er voor nodig? Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? Wat kun en wil je zelf doen? Of samen met je buren? En wie zou je daarbij kunnen helpen? Praat, denk en doe mee op de Inspiratiedag Energie voor Houten. U knt zonder aanmelding binnenlopen. 

daglogoDe inspiratiedag vindt plaats op zaterdag 9 december 2017 van 12.30 uur tot 17.00 uur in het Houtens (Kruisbog 1). De dag biedt een afwisselend programma met (interactieve) lezingen, workshops, films, stemrondes en een markt. Allemaal rond het centrale thema: samen naar een duurzame toekomst. 

Inbreng van experts én deelnemers

Experts van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) hebben onderzocht hoe die duurzame toekomst er voor de gemiddelde Nederlander uitziet. Als we 'van het gas af' moeten, kunnen we dan nog autorijden? Wat betekent dit voor jouw woning, vakantie en de boodschappenmand? Op de Inspiratiedag Energie voor Houten delen deze experts hun bevindingen en betrekken de deelnemers hierbij.

De gemeente Houten heeft laten onderzoeken wat er nodig is om alle energie die verbruikt wordt in Houten ook lokaal duurzaam op te wekken. Hierover is een film gemaakt, die tijdens de Inspiratiedag Energie voor Houten voor het eerst getoond wordt. U kunt meedenken over wat er moet gebeuren en hoe we dat gaan doen.

Houtense Initiatieven

Inspiratie is ook te halen bij vele Houtense initiatieven. Zij vertellen wat zij al doen voor een duurzame toekomst van Houten. Laat je door hen inspireren! Jij kunt bij deze initiatieven aanhaken. Of misschien heb je zelf een vernieuwend idee en wil je hiermee aan de slag? Ook dan is de Inspiratiedag Energie voor Houten interessant voor je. Houtenaren die al ervaring hebben, helpen graag bij het opzetten van nieuwe projecten.  

Tijdens deze middag wordt ook bekend gemaakt welke initiatieven in 2017 gesteund worden door DFHouten. Het initiatief dat de meeste publieksstemmen heeft gekregen, wordt extra in het zonnetje gezet. Deze winnaar van de Groene Keus 2017 wordt tijdens de Inspiratiedag bekend gemaakt.

Het duurzaamheidsfonds Houten (DF Houten) stimuleert de verduurzaming van Houten. Dat doet het fonds door Houtenaren financieel te steunen bij hun duurzame initiatieven. Inmiddels alweer 5 jaar! Reden om eens uitgebreider stil te staan bij de verduurzaming van Houten. Daarom organiseert DF Houten, in samenwerking met de gemeente Houten, de Inspiratiedag Energie voor Houten.

Aanmelden

Deelname aan de Inspiratiedag Energie voor Houten is gratis. Wij stellen het wel op prijs als u zich van tevoren aanmeldt. Dat kan hier. U maakt dan kans op een energie-bespaarpakket (worden uitgereikt op de dag zelf). Én u bent verzekerd van een plaats op de inspiratiedag.

Bent u vergeten uzelf aan te melden of besluit u op het laatste moment langs te komen? Dat kan! Niet alle programma-onderdelen hebben een beperkt aantal plaatsen. U maakt dan echter geen kans op het energie-bespaarpakket.