In Theater aan de Slinger is het Wellant College als winnaar verkozen door de ruim 100 aanwezige Houtenaren. De presentatie door Erik van de Woestijne en zijn leerlingen kregen de meeste stemmen. Het College krijgt 7.000 euro om de duurzame tuin te verduurzamen met een kleine windmolen en zonnepanelen.

Nog drie prijswinnaars
Acht initiatiefnemers konden hun voorstellen presenteren en werden aan de tand gevoeld. Van de initiatieven zijn er nog drie in de prijzen gevallen. Groen Zonnig Houten gaat met een bijdrage van 10.000 euro basisschool de Bijenkorf voorzien van

125 zonnepanelen en hiervoor een coƶperatie met ouders en bedrijven oprichten. Van Houten & Co gaat de bijdrage van 10.000 euro gebruiken om haar vijf vestigingen van LED-verlichting te voorzien. En Zonnig Meerpaal is de projectnaam waarmee sportcomplex Meerpaal gaat zonnepanelen plaatsen op het dak van het clubhuis met een renteloze lening van 10.000 euro. In het komende jaar zullen de initiatieven zichtbaar worden op de website en twitter (@dfhouten).

Bestuur en werkgroep DF Houten
Het kersverse bestuur van DF Houten (Gijs van Kuik, Niels van Dongen en Kornelis Blok) heeft zich voorgesteld en de initiatieven van commentaar voorzien. Zij zijn zeer tevreden met de mooie initiatieven en letten vooral op de elementen: energiebesparing en het maatschappelijke nut. Ook de werkgroep van DF Houten was aanwezig (Kees Vringer, Bart Verhagen en Marco Harms). Zij hebben een oproep gedaan, beoordeeld of de initiatieven aan de voorwaarden voldeden en initiatiefnemers geadviseerd. In 2014 zullen er weer oproepen worden gedaan om initiatieven aan te leveren.