Voor het zesde jaar heeft het Duurzaamheidsfonds Houten budget voor initiatieven die Houten duurzamer kunnen maken. Zeven beoordeelde plannen komen deze week online op de website van het Duurzaamheidsfonds. Houtenaren kunnen tussen 9 en 16 november dan op www.dfhouten.nl stemmen welk plan hun voorkeur heeft. Het plan met de meeste stemmen is de winnaar van de Groene Keus 2018. De uitreiking vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op 17 november in de Heemlanden. Naast de uitreiking van de Trofee, zal ook de wethouder Duurzaamheid , Hilde de Groot aanwezig zijn. De Heemlanden gaat vertellen wat de school doet op het gebied van duurzaamheid.

Er kwamen dit jaar 20 ideeën binnen bij het Duurzaamheidsfonds waarvan om verschillende redenen enkele afvielen of teruggetrokken werden. Om in aanmerking te komen voor subsidie worden de plannen beoordeeld op haalbaarheid, het innovatieve karakter, realisatie in de gemeente Houten, overstijging van eigenbelang en uiteraard de bijdrage aan duurzaamheid.

De voorgestelde initiatieven van dit jaar zijn zeer verschillend. Enkele richten zich op verbetering van natuur, andere op afval, hergebruik of duurzaam ondernemen. Opvallend is dat er dit jaar geen project over energiebesparing bij zit.

De Groene Keus bijeenkomst vindt plaats in de Heemlanden op zaterdagmiddag 17 november van 14.30- 18.00 uur. Iedereen die belangstelling heeft om meer te horen over de projecten, wat de gemeente aan verduurzaming doet of wil weten welk project de Groene Keus 2018 wint en de trofee krijgt is welkom.

DSC 0895