Afgelopen 26 november presenteerden we de 4e editie van de Groene Keus in wijkcentrum Schoneveld. Voorzitter Gijs van Kuik maakte de “winnaar van de Groene Keus 2016” bekend: de publieksfavoriet is Imker Ronald Verbeek geworden met zijn initiatief “Wilde bloemen op de rondwegwal. Ronald krijgt een bijdrage uit het fonds om zijn initiatief te verwezenlijken. Uit handen van Gijs kreeg hij ook een duurzame trofee

groene keus 2016 2uitgereikt, die gemaakt is door Tinkerinq in samenwerking met Haakkranen ontwerpers. Ronald is winnaar van de Groene Keus geworden door het stemmen op de poll op deze website. De andere vijf initiatiefnemers krijgen ook financiële ondersteuning van het Duurzaamheidsfonds Houten, te weten: Duurzaam Thuisafgehaald, Powerplant, Mobiel Fablab, Van Grijs naar Groen en Do!Challenge 2.0. 

Voordat de winnaar bekend werd gemaakt, sprak gastspreker Thiemo Heilbron over zijn blik op de duurzame toekomst.  Thiemo is directeur van Fawaka Nederland en vertegenwoordigt samen met zijn generatiegenoten een jong, fris, duurzaam betrokken geluid.

 Op deze middag hebben zich ook een aantal van de projecten die door het Duurzaamheidsfonds zijn gefinancierd gepresenteerd op de informatiemarkt.