Dochters en zonen4Een theatervoorstelling DOCHTERS & ZONEN realiseren waarbij de makers (jongeren) en het publiek aan het denken worden gezet over de toekomst van Houten, van de wereld, en het belang van duurzaamheid daarin. Van woensdag 12 december tot en met vrijdag 21 december 2018 presenteert stichting Aan de Slinger de interdisciplinaire amateurkunst productie DOCHTERS & ZONEN. Deze voorstelling wordt bedacht en uitgevoerd door jongeren (14 – 21 jaar) uit Houten, zowel wat betreft spel, decor, muziek en dans.

Het project heeft onder invloed van de coronamaatregelen een andere vorm gekregen. Uiteindelijk is er een film van gemaakt die een aantal malen is vertoond in hetTheater aan de Slinger.

Over…

Dochters en zonen3

De voorstelling DOCHTERS & ZONEN zal het resultaat zijn van een acht maanden durend interdisciplinair educatief project in de gemeente Houten en omstreken. Jonge amateurkunstenaars in de leeftijd van 14 tot en met 21 jaar, uit verschillende disciplines (spelers, schrijvers, musici (in de breedste zin van het woord), dansers en vormgevers), krijgen de gelegenheid de voorstelling te ontwikkelen én uit te voeren.

De gemeente Houten houdt zich intensief bezig met de houdbaarheid van de aarde, en heeft de wens heeft om in het jaar 2040 energie- en klimaatneutraal te zijn. De jongeren van nu zullen in 2040 de dienst uitmaken. Zij zullen degenen zijn die de toekomst vormgeven. In dit project kunnen zij hun stem laten horen over de toekomst, van Houten specifiek, en de wereld in het algemeen.

Stichting Aan de Slinger heeft een gift van €4000 gevraagd om deze duurzame productie mede mogelijk te maken.

 

 

dochters en zonenInitiatiefnemer

Aan de Slinger is de grootste culturele organisatie in Houten en biedt, naast theater, ook educatieve programma’s, cursussen en culturele projecten op bijzondere locaties in Houten.