GK2020 DakenGroem 3Wat ziet u liever wanneer u neerkijkt op een dak: grijze kiezelstenen of groene plantjes? Wij kiezen voor het laatste! 

Een groen dak zorgt voor betere dak isolatie, waardoor het binnenklimaat aangenamer wordt. Een groen dak draagt ook bij aan klimaatvriendelijk bouwen en betere hemelwater spreiding.

 

 Hier kunt u een filmpje vinden van dit initiatief.

 

 

 

 

   


 

GK2020 DakenGroem 2Uitwerking

Platte daken kunnen met een kleine investering en een paar uur werk veranderen in een groene oase van sedum (vetkruid). Dat ziet er niet alleen mooi uit. De planten zuiveren namelijk de lucht en verlagen de omgevingstemperatuur. Ook zorgt het groen dak voor een waterbuffer, zodat riool en afvoer niet overbelasten. Tot slot zijn de verschillende soorten planten ook een belangrijke bijdrage aan de lokale biodiversiteit, want er komen allerlei nuttige insecten, zoals vlinders en bijen, op af.

En om al die redenen willen wij meer groene daken in Houten realiseren! Dat doen we door een groepsaankoop voor groene daken in Houten te organiseren. Met de bijdrage van het Duurzaamheidsfonds zorgen we voor bouwkundige keuringen, korting voor de deelnemers op aanschaf van het sedum, begeleiden we de groepsaankoop en maken we een foto's, filmpjes en een handleiding voor iedereen in Houten om gemakkelijk zelf een groen dak te leggen.

De beoogde bijdrage is €6.000,-

 

GK2020 DakenGroem 1Initiatiefnemers

Inge Luyten en Carl van Heijst hebben de handen ineengeslagen nadat zij in contact met elkaar zijn gebracht door het Duurzaamheidsfonds. Inge heeft al eerder het dak van haar schuur vergroend en wil meer mensen bereiken. Carl kwam parallel met eenzelfde initiatief. Samen gaan zij voor veel groene daken zorgen! Zie hier een filmpje.