GK2020 LED light bulb 503881 1920

Bij de kringloopwinkels in Houten (en omstreken) worden plafond-, hang- en schemerlampen aangeboden waarin nog gloei- of halogeenlampen zitten. Daarnaast worden er soms ook losse halogeen- en gloeilampen verkocht. Dit soort lampen zijn slecht voor het milieu, veroorzaken onnodig veel CO2-uitstoot en zorgen voor een hoge energierekening. Slechts 5% van de elektrische energie wordt namelijk omgezet in licht. Dit is de reden dat gloeilampen niet (meer) in een kringloopwinkel thuishoren. Juist klanten met een kleine beurs, of met een kringloop ideologie, kopen producten bij kringloopwinkels. Zij komen dus bedrogen uit als zij in hun onwetendheid toch gloeilampen hun huis binnenhalen. Een onnodig hoge energierekening is het gevolg van zo’n goedbedoelde aankoop.

Hier is een filmpje over het initiatief te zien.

GK2020 LED led light 2937960 1920Uitwerking

Bij de kringloopwinkel Noppes ingeleverde schemerlampen en andere verlichtings-armaturen worden de halogeen- of gloeilampen verwijderd. Klanten die vervolgens een tweedehands lamp kopen, krijgen daar een tegoedbon bij voor de aankoop van energiezuinige ledlampen. Die bon kan worden ingeleverd bij Praxis in Houten. Gevraagde bijdrage van DFHouten:is €2.400,-.

 

 

 

GK2020 LED recycling 294079 1280Initiatiefnemers

Kringloopwinkel Noppes en EnergieRijk Houten met medewerking van Praxis Houten

 

 

 

 

 

 

ingeleverde schemerlampen en andere verlichtings-armaturen worden de halogeen- of gloeilampen verwijderd. Klanten die vervolgens een tweedehands lamp kopen, krijgen daar een tegoedbon bij voor de aankoop van energiezuinige ledlampen. Die bon kan worden ingeleverd bij de