kinderrrkledingruilen

Wat doe je met kinderkleding die nog goed is, maar je deze niet meer kan gebruiken omdat je kind eruit gegroeid is? Precies, dan ga je dat ruilen! Ruilen is duurzaam en zo krijg je zonder extra kosten toch weer ‘nieuwe’ kleding, dus het is ook nog eens goed voor je portemonnee. In juni 2020 heeft Erica Elberse een ruilpunt opgezet en begon kinderkleding aan huis te ruilen.

Kinderkleding Ruilpunt Houten groeide alleen uit zijn voegen en wilde gaan ruilen op locatie. Hiervoor waren materialen nodig zoals kledingrekken, kledingbakken, schoonmaakspullen, koffie en thee en ook voor de ruimte moet huur betaald worden. Er zijn ook flyers gedrukt om meer bekendheid kunnen geven aan het Kinderkleding Ruilpunt Houten. Met steun van het Duurzaamheidsfonds Houten zijn deze zaken aangekocht.

Iedere maand is het nu mogelijk om kinderkleding te ruilen in de Krachtfabriek. Op afspraak kunnen ouders/verzorgers daar terecht. De ruilers leveren een tas met kinderkleding in en gaan met een gevulde tas ‘nieuwe’ kleding naar huis.