thuisaccu 1

Over thuisaccu’s om zonne-energie op te slaan komen steeds meer vragen binnen bij EnergieRijk Houten. Momenteel is er nog nauwelijks kennis en ervaring over thuisaccu’s en de installatie van een thuisaccu is nog niet haalbaar vanwege de hoge kosten en het ontbreken van financiële prikkels. Vier Energieambassadeurs hebben een rekenmodel gemaakt voor thuisaccu’s. Ook verrichten zij dagelijks metingen aan hun energieverbruik, opgewekte zonne-energie, en het terugleveren.

 

Uitwerking

Om kennis en ervaring op te doen is de aanschaf van een thuisaccu voor dit project noodzakelijk. Wat is  de ideale opslagcapaciteit en het rendement van de accu’s? Is het zinvol om opgeslagen energie terug te leveren? Klopt het rekenmodel met de realiteit? Hoe sluit je zo’n accu aan? Om onderzoek te verrichten is een werkelijk functionerende omgeving nodig. Eén van de initiatiefnemers stelt in zijn garage ruimte beschikbaar voor een proefopstelling. Via de nieuwsbrieven en de website van EnergieRijk Houten, ’t Groentje, social media, Omroep Houten, worden de ervaringen gecommuniceerd, waarmee de aandacht en de betrokkenheid van inwoners van Houten en andere geïnteresseerden wordt vergroot. Daarnaast houden we een “thuisaccufietstocht” .

Voor het realiseren van dit project vraagt EnergieRijk Houten €5000 subsidie voor de aanschaf van een thuisaccu en €1500 voor de communicatie, thema-avonden, cursussen en workshops.


Initiatiefnemers

In dit project participeren onder meer: Ben Sijtsma, Harry Binnema, Frans Termeulen, Ardy Notenboom en EnergieRijk Houten.