school bespaar (3)

Leerlingen gaan een advies maken over energie besparen op school op basis van hun eigen waarnemingen. Leerlingen worden bewust gemaakt wat energieverbruik is en zij gaan leren een plan te maken en dit aan de directie van de school te presenteren

Energie besparen op scholen

 school bespaar (2)Leerlingen van 10 basisscholen in Houten gaan op zoek naar de energievreters van hun school. Onder leiding van een deskundige gaan zij kijken naar het stroomverbruik op school. Alle stroom verbruikende apparaten worden opgespoord. De ervaring leert namelijk dat scholen in het algemeen veel stroom en gas gebruiken, en dat er relatief eenvoudige maatregelen zijn om zo’n 10% te besparen. De leerlingen gaan een plan bedenken om energie te gaan besparen, met de verwachte besparing in energie en kosten. Dit plan zullen ze presenteren aan de directeur van de school. De aftrap van het project op een school wordt op ludieke wijze gedaan met een openingsact. Naar verwachting zullen de eerste scholen begin 2017 meedoen.

Groen zonnig Houten heeft een bijdrage van 7200 euro van DFHouten gekregen om dit project mogelijk te maken. Van de scholen wordt ook een bijdrage verwacht aan het project die zij kunnen terugverdienen met de voorgestelde besparing.


 school bespaar (1)Initiatiefnemer

Wilko Kistemaker (Groen Zonnig Houten). Groen Zonnig Houten introduceert sinds 2011 zonnepanelen in Houten. Inmiddels zijn er 530 huizen van zonnepanelen voorzien en ook een school en een bedrijf. Groen Zonnig Houten is ook actief met het Solly systeem met als doel om kinderen meer te leren over duurzame energie.