wwinkel

Op 21 januari is het symposium Fairtrade en duurzaamheid gehouden, georganiseerd door de Wereldwinkel Houten in het kader van haar 25 jarig bestaan.

Met dit symposium wil de wereldwinkel fairtrade en duurzaamheid in Houten en de regio breed onder de aandacht te brengen om het bewustzijn over eerlijke handel en duurzaamheid in Houten te vergroten. “Waarom is fairtrade nog niet de normaalste zaak van de wereld?”. Dat is de centrale vraag waarover het gesprek is gehouden tussen fairtrade en duurzame ondernemers. DFHouten steunt het symposium met 500 euro.

Het symposium werd door meer dan 300 enthousiaste bezoekers bezocht. Een aantal jonge bevlogen ondernemers uit de duurzame en fairtrade sector zijn geïnterviewd, waaronder Jens Kok van Dopper, Tara Scally, namens de Schone Kleren Campagne, Jos Cozijnsen van Goodfibrations- webshop voor duurzame en fairtrade kleding en Bert Jongsma, directeur van Fair Trade Original. Ook Hans Docter (Directie Duurzame Economische Ontwikkeling van het Ministerie van Buitenlandse Zaken) en Agnes Mulder (Tweede Kamerlid CDA) kwamen ruim aan het woord en hebben veel vragen uit het publiek beantwoord. Hans Docter verving Minister Ploumen die echt op het laatste moment moest afzeggen. Vier leerlingen van Het Houtens hadden een mooie en indringende rap op het thema gemaakt en die grote indruk maakte op het publiek. Aan het slot van het programma werden 8 medewerkers van de wereldwinkel Houten die al vanaf het begin bij de wereldwinkel betrokken zijn in het zonnetje gezet door wethouder Jocko Rensen. Klik hier voor een reportage van omroep Houten over het symposium.