Over ons

De stichting

DuurzaamheidsFonds Houten (DFHouten) is een initiatief van Windpark Houten (Uwind en Eneco) en de gemeente Houten. De stichting is op 6 december 2013 opgericht. Doel van het fonds is om van de gemeente Houten een zo duurzaam mogelijke gemeente te maken. Dat kan het fonds niet alleen. Daarom daagt zij inwoners, instellingen en bedrijven uit Houten uit om samen duurzame initiatieven te realiseren.

Wil je graag bijdragen aan Duurzaamheidsfonds Houten? Dat kan door je in te zetten als vrijwilliger of als sponsor.

Stichting Duurzaamheidsfonds Houten is gevestigd in Houten en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 853460905

Het Duurzaamheidsfonds Houten stimuleert duurzame initiatieven van inwoners, instellingen en bedrijven binnen de gemeente Houten. Dit doen wij door hen te ondersteunen met kennis, kunde en financiële bijdragen. Zo helpen wij om duurzame ideeën te realiseren.

Om energie te besparen en duurzame energie in Houten op te wekken, werkt het DuurzaamheidsFonds Houten samen met andere Houtense initiatieven. Vind ons ook op Facebook en Instagram.

Ons team

Vrijwilligers gezocht

Aan de slag als vrijwilliger voor Duurzaamheidsfonds Houten zelf? Stuur ons een bericht!

Gijs van Kuik

Secretaris

Emeritus hoogleraar Windenergie. Gijs is tevens actief lid van de Stichting Kunst om de Hoek in Houten.

Niels van Dongen

Penningmeester

Partner en co-owner van organisatie-adviesbureau Rijnconsult BV. Niek is voorzitter van Stichting Platform Maatschappelijk Ondernemen (PMO) Houten.

Ernst van Zuijlen

Voorzitter

Leeft van en voor de wind; mede oprichter van UWind en Ecowijk Mandora.

Leen Mol

Werkgroep

Klinisch-chemisch analist; accountmanager laboratoriummiddelen en -apparatuur.

Nelleke Woortman

Werkgroep

In diverse functies werkzaam bij Vereniging Natuurmonumenten geweest.

Jacqueline van Leent

Werkgroep

Werkzaam als planontwikkelaar bij ProRail en mede oprichter van Ecowijk Mandora

Zet je in als vrijwilliger voor Duurzaamheidsfonds Houten!

Het Duurzaamheidsfonds draait op vrijwilligers, zowel in het bestuur als de werkgroep en zeker ook in de projecten. Overal kan je meedoen als je daar belangstelling voor hebt. In het bestuur en de werkgroep houden we ons vooral bezig met de grote lijnen, het selecteren en ondersteunen van goede projecten en met het leggen en onderhouden van contact met sponsors.

Als je geïnteresseerd bent in één van de projecten ben je ook welkom! Er is altijd genoeg te doen en met meer mensen kunnen we de activiteiten uitbreiden!

Vul hieronder je gegevens en je bericht in. We nemen dan binnenkort contact met je op.

Zelf een project starten

Goede ideeën zijn er om uitgevoerd te worden!

Heb je een idee voor een mooi project? Neem het initiatief en stuur ons jouw idee toe. Samen kijken we dan naar wat er nodig is om je plan te realiseren, welke financiering er mogelijk is en welke bevlogen mensen graag meedoen aan je project.