Meedoen /

Welkom bij onze speciale duurzame route-kaart

Ontdek het prachtige dorp Houten op een unieke manier terwijl je langs duurzame initiatieven wandelt of fietst.

 

Deze route is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in innovatieve natuur- en milieuprojecten.Wat zou het leuk zijn om:

  • – met je kinderen de groene oase van het Imkerspark te verkennen, waar een insectenhotel staat ter bescherming van wilde bijen en hun cruciale rol in ons ecosysteem;
  • – tijdens een fietstocht Langs Pand Pannenkoek in Schalkwijk te ontdekken dat daar een mix van nieuwe energiebronnen worden gebruikt: warmtepomp en biokachel, zonnepanelen en een accu. Verbaas je over de solar carports waar de electriciteit van de beide restaurants duurzaam wordt opgewekt en de klanten overdekt kunnen parkeren;
  • – even binnen te wippen bij Noppes Kringloopwinkel wat een duurzaam gebouw is met daarbij passende circulaire uitstraling en warmtewinning;
  • – de wandeling door de natuurtuin van ecowijk Mandora te maken waar hemelwater is afgekoppeld en in de wadi’s stroomt;
  • – eindelijk de naam te weten te komen van de kunstenaar van het kunstwerk waar je langs fietst of waar de overblijfselen van de Romeinse tijd voor je gaan leven.

En dat alles verzameld in één systeem, op één route kaart.  Word deel van de duurzame beweging en help de route-kaart te realiseren!

Meedoen?

Wil je graag meewerken aan dit project? We zijn o.a. op zoek naar mensen die bij kunnen dragen als:

Meedoen?

Wil je graag meewerken aan dit project? We zijn o.a. op zoek naar mensen die bij kunnen dragen als:

Meer om aan mee te doen!

5 kilometer gemengde hagen voor levendig buitengebied

Groene energie: lokaler, goedkoper én slimmer door accu in de buurt

De Fundatie Ten Goye is een landschapspark dat te bezoeken is. Onder de grond bevinden zich de Middeleeuwse fundamenten van het Kasteel.

Vrijwillige inventarisatie medewerkers

Ken jij natuur en milieu initiatieven in Houten of vind jij het leuk om er naar op zoek te gaan? Dan is deze vacature iets voor jou. Alleen of samen met een wandel- of fietsmaatje bestaande initiatieven op een rijtje zetten, te fotogrferen en het adres noteren, dat is waar we naar op zoek zijn. Ben je vooral geïnteresseerd in natuur- of juist in energie initiatieven? Het is aan jou, kies wat jij het leukste vindt.

Is dit iets voor jou? Stuur ons dan een bericht:

Enthousiaste bewoners van Houten

Heb jij veel (aanvullende)informatie over bestaande initiatieven. En vind je het leuk om die al of niet digitaal door te geven? Dan is deze vacature iets voor jou.

Is dit iets voor jou? Stuur ons dan een bericht:

Digitale helden

Voor dit initiatief zoeken wij: digitale helden die ons kunnen helpen met het digitaliseren van deze gegevens door middel van GPS en (bijvoorbeeld) ArcGIS.

Is dit iets voor jou? Stuur ons dan een bericht:

Creatieve geesten

Voor dit initiatief zoeken wij: creatievelingen die mee willen denken over de offline versie van de kaart.

Is dit iets voor jou? Stuur ons dan een bericht:

Is dit iets voor jou? Stuur ons dan een bericht:

Is dit iets voor jou? Stuur ons dan een bericht:

Zet je in als vrijwilliger voor Duurzaamheidsfonds Houten!

Het Duurzaamheidsfonds draait op vrijwilligers, zowel in het bestuur als de werkgroep en zeker ook in de projecten. Overal kan je meedoen als je daar belangstelling voor hebt. In het bestuur en de werkgroep houden we ons vooral bezig met de grote lijnen, het selecteren en ondersteunen van goede projecten en met het leggen en onderhouden van contact met sponsors.

Als je geïnteresseerd bent in één van de projecten ben je ook welkom! Er is altijd genoeg te doen en met meer mensen kunnen we de activiteiten uitbreiden!

Vul hieronder je gegevens en je bericht in. We nemen dan binnenkort contact met je op.